Desmantellen la xarxa que proveïa els clubs cannàbics i abans atracava empresaris

Els Mossos d'Esquadra decomissen mitja tona de marihuana, una arma llarga i diners en efectiu

Mitja tona de marihuana, una arma llarga, 40.000 euros en efectiu i un vehicle de luxe. Tot això ho han trobat els Mossos d'Esquadra durant el desmantellament d'una organització que subministrava marihuana a  clubs cannàbics de l'àrea metropolitana de Barcelona. Segons ha informat la policia catalana aquest divendres, s'han detingut cinc persones en dues cases de Matadepera, al Vallès Occidental. El líder està en presó provisional i els altres quatre han estat posats en llibertat amb càrrecs.

Dels atracaments al tràfic

Els delictes dels membres d'aquesta organització anaven més enllà del tràfic de marihuana. Alguns dels detinguts a principis de juliol ja van passar per comissaria a finals d'abril per robatoris violents en domicilis d'empresaris. De fet, va ser arran d'aquella investigació que els Mossos van saber que aquest grup també controlava tot el procés de cultiu i distribució de la marihuana.

La banda actuava de forma jeràrquica, en quatre estaments molt diferenciats controlats pel líder. Per sota el cap hi havia les seves persones de confiança, que es dedicaven a la cura i el control de les plantacions, del transport de la droga i de les transaccions que se'n derivaven. En tercer lloc hi havia les persones que contactaven amb els potencials compradors i que també donaven suport logístic, i per últim, les persones vinculades a les associacions cannàbiques que posteriorment venien la droga al detall als clubs.

Més continguts de