Societat 13/04/2012

Detenen tres lladres a Barcelona que robaven a botigues encastant-hi motos

Se'ls relaciona amb onze robatoris amb força comesos principalment a Sarrià-Sant Gervasi

Acn
2 min

BarcelonaEls Mossos han detingut tres nois que presumptament robaven en establiments comercials de Barcelona encastant-hi motos prèviament sostretes. Els cops es produïen de nit, quan els establiments comercials estaven tancats i al carrer hi havia poca gent. La policia creu que els detinguts formen part d'un grup especialitzat en assalts d'aquesta mena.

Els mossos els relacionen amb onze fets, i es calcula que haurien robat diners i tabac per un valor aproximat de 21.000 euros. La policia havia tingut constància de diversos robatoris a botigues del districte de Sarrià-Sant Gervasi en què es feien servir motos per trencar els vidres de les portes o dels aparadors. Els lladres triaven comerços amb portes de vidre i hi feien xocar la moto, prèviament robada, fins que les esbotzaven. Aleshores entraven, s'enduien diners o tabac i fugien amb la mateixa moto.

Els últims robatoris detectats presentaven una manera d'actuar diferent, però. Els lladres feien servir un cotxe de gamma alta robat tant per arribar a la botiga com per fugir-ne, i per entrar-hi, feien servir uns malls de grans dimensions amb els quals esbotzaven les portes.

La nit del 2 d'abril, els Mossos van tenir constància de dues temptatives de robatori amb força en dos establiments. Diversos testimonis van indicar que el cotxe utilitzat pels lladres era el mateix en els dos casos. Tres dies després, els agents van trobar el vehicle en un carrer del districte de Sant Andreu. Per això van muntar un dispositiu de vigilància i van poder detenir dos homes quan volien agafar el cotxe, que també constava com a robat.

Un dels detinguts és menor i no se'n faciliten les dades. L'altre és una jove de 18 anys de nacionalitat espanyola i domicili a Barcelona. Tots dos estarien implicats en les dues temptatives de robatori. Segons la policia, els detinguts actuaven conjuntament amb un jove de 22 anys de nacionalitat espanyola i domicili a Barcelona detingut in fraganti setmanes enrere, quan presumptament estava robant en un establiment. També havia fet servir una moto per accedir al local.

Finalment, els Mossos han pogut relacionar els detinguts amb onze robatoris comesos els darrers mesos a Barcelona, principalment al districte de Sarrià-Sant Gervasi. En la majoria s'havia utilitzat el mètode de l'encastament de la moto. La policia calcula que en tots els robatoris s'haurien sostret uns 21.000 euros. Els detinguts van passar a disposició judicial i van quedar en llibertat amb càrrecs.

stats