Publicitat
Publicitat

Detingudes 150 persones i imputades 277 per frau en el cobrament de l'atur

La macrooperació s'ha dut a terme a Barcelona, Tarragona, Girona i Jaén

La Policia ha detingut 150 persones i n'ha imputat 277 per la seva implicació en una trama de 30 empreses que oferia falses altes com a treballador, que han permès a més de 400 persones -majoritàriament marroquins assentats a Catalunya- regularitzar la seva situació i percebre la prestació per desocupació.

La macrooperació ha estat desenvolupada per la Policia Nacional, i s'ha dut a terme a Barcelona, Tarragona, Girona i Jaén.

Els implicats oferien falses altes com a treballador a canvi d'entre 300 i 500 euros, i gràcies a aquest període de treball fictici més de 400 persones van poder regularitzar la seva situació a Espanya i cobrar el subsidi per desocupació.

En total, es creu que entre tots van arribar a percebre 2.667.000 euros del Servei Públic d'Ocupació Estatal, encara que el frau a l'Estat ascendeix a 7.192.000 euros, perquè a les prestacions fraudulentes cal sumar el deute de 4.525.000 euros que les empreses-a nom de testaferros i gairebé sense activitat laboral real-contreure amb la Seguretat Social per incomplir l'obligació de cotitzar per les assegurances socials

Visibilitzant l'assetjament sexual

Etiquetes

Més continguts de