Societat 16/05/2011

Detingut un home per nou robatoris amb violència a l'Eixample de Barcelona

El presumpte lladre ja ha ingressat a presó. Està acusat d'haver comès nou robatoris amb violència i intimidació en aquest districte de la capital catalana

Acn
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut un home com a presumpte autor de nou robatoris amb força i intimidació a l'Eixample de Barcelona. Es tracta d'Alfonso S.D., de 48 anys, veí de Barcelona i nacionalitat espanyola, que ha ingressat a presó després de passar a disposició judicial. La policia va constatar a finals de març un augment de robatoris amb violència i intimidació en aquest districte. El testimoni d'un taxista va ser clau per a la identificació i posterior detenció de l'individu, que sempre s'amagava darrere unes ulleres de sol fosques i utilitzava un ganivet de grans dimensions per amenaçar les víctimes, que sempre eren dones.

Després d'analitzar les declaracions de les víctimes, aquestes van coincidir en la descripció física de l'home i en la mateixa manera d'actuar. Segons les víctimes, sempre duia ulleres de sol, un ganivet de grans dimensions amagat dins un diari i amenaçava les dones, intimidant-les amb el ganivet i amenaçant-les de mort. En un dels darrers robatoris comesos, l'autor va fugir en un taxi. Un testimoni que va presenciar els fets va aportar la matrícula del vehicle als agents. Fetes les pertinents comprovacions, la policia es va posar en contacte amb el taxista, qui va facilitar les característiques físiques de l'autor i el lloc on finalment havia finalitzat el seu recorregut.

Així, els Mossos van establir un ampli dispositiu de vigilància al voltant de la zona on el taxi havia finalitzat el recorregut. Finalment el dispositiu policial va donar fruït i el passat 10 de maig es va poder identificar una persona la qual coincidia plenament amb la descripció facilitada per les víctimes i el taxista. En el moment de la detenció, l'home portava a sobre, amagats, un tapaboques fosc i una navalla, fet que demostra que es trobava a punt de cometre un altre robatori. Hores més tard, els agents van entrar al domicili del detingut per escorcollar-lo i hi van trobar diversos indicis que demostraven l'autoria dels fets, i que van permetre imputar al detingut nou robatoris amb violència i intimidació.

stats