El Prat instal·la un assistent virtual per agilitzar els filtres de seguretat

Aena ha incorporat una animació digital que crea la il·lusió òptica d'una persona real que ofereix informació als viatgers

L'Aeroport de Barcelona-El Prat ha incorporat un assistent virtual a les terminals T1 i T2B amb l'objectiu d'agilitzar els processos i millorar l'experiència de l'usuari en els filtres de seguretat. L'assistent utilitza tecnologia d'última generació i crea la il·lusió òptica d'una persona real.

L'animació ofereix als viatgers tota la informació necessària per tal que arribin als punts de control amb tot preparat per superar les inspeccions ràpidament. Els assistents virtuals s'han col·locat abans d'arribar als filtres de seguretat de les sortides d'ambdues terminals i emetran els missatges en cinc idiomes: català, castellà, anglès, rus i xinès.

El model instal·lat a l'Aeroport de Barcelona és el reproductor BrightSign HD 1023, un dels sistemes de senyalització digital més innovadors del mercat. Segons el web del fabricant, el dispositiu té un cost d'uns 450 dòlars (401 euros).