Societat 25/06/2013

La Generalitat obre una "finestreta única" per als afectats de la Vall d'Aran

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre xifra en 4 milions d'euros els danys causats pel desbordament del riu Garona

Acn
1 min
Francesc Homs, aquest dimarts, després de la reunió del Consell Executiu./ ACN

BarcelonaEl Govern de la Generalitat ha obert "una finestreta única" per recollir peticions i reclamacions dels ciutadans i empreses que han patit les conseqüències del temporal. Ho ha aprovat el Consell Executiu d'aquest dimarts. El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha explicat que s'han establert "de manera operativa" dues oficines gestionades pel Consell General de la Vall d'Aran i pel Consell Comarcal del Pallars Sobirà. Tot el servei estarà coordinat per delegat del Govern al Pirineu i l'Aran, Albert Alins.

Segons el president de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), Xavier de Pedro, els danys causats per la riuada als marges dels nuclis i a la llera del riu Garona ascendeixen a uns 4 milions d'euros. Les obres que haurà de realitzar la CHE són reconstruir defenses del riu i els marges que travessen determinades localitats que han quedat desprotegides. De Pedro ha explicat que les obres començaran en menys d'un mes i en un termini de dos a tres mesos estaran finalitzades.

Els permisos mediambientals per poder fer les obres són competència del Govern de la Generalitat, però De Pedro ha dit que ja s'han posat en contacte amb el conseller de Territori, Santi Vila, per agilitzar aquests tràmits.

El Síndic d'Aran, Carles Barrera, ha recordat que un tram important del Garona, el que travessa Baix Aran, és de protecció especial amb la Xarxa Natura 2000 i s'ha mostrat confiat que a finals de juliol s'hagi pogut signar un acord entre la CHE, el Conselh Generau i els Ajuntament de l'Aran per poder intervenir al riu.

stats