El Govern segmentarà per edats l'atenció dels menors tutelats

La intenció és que els menors de sis anys sempre siguin cuidats en famílies i els majors de 16, en pisos assistits

El departament de Treball, Afers Socials i Famílies té l'objectiu de dissenyar un nou model de protecció dels menors tutelats per part de la Generalitat que estigui "segmentat per edats" i, per tant, "més especialitzat". Així ho anunciat aquest divendres la consellera, Dolors Bassa, durant la seva intervenció al Parlament per presentar els objectius del departament en matèria de polítiques socials.

Així doncs, els prop de 10.000 menors tutelats que atén actualment el Govern es dividirà en tres franges d'edat:

"La corba de població tutelada no s'ajusta a la piràmide de la població menor d'edat de Catalunya: la primera infància està infrarepresentada i es comprova una incidència més elevada de les situacions de desemparament en l'adolescència que en la resta de població menor d'edat, amb més presència del sexe masculí", ha assegurat Bassa en precisar que la motivació d'aquest canvi passa, sobretot, perquè cap infant menor de 6 anys resideixi en un centre.

La consellera ha anunciat també en la seva compareixença que té previst elaborar una llei catalana en matèria d' adopció internacional, així com la presentació d'un recurs d'inconstitucionalitat contra la llei estatal 25/2015 sobre la protecció a la infància i l'adolescència " perquè envaeix clarament competències de la Generalitat".

A més a més, Bassa ha insistit en alguna de les línies que ja ha esmentat des que va ser nomenada consellera, com és la creació d'una agència de protecció social. "Si la Generalitat hagués destinat els mateixos recursos que l'Estat, un 65% de les persones que han estat ateses haurien quedat fora del sistema", ha assenyalat en relació amb les prestacions de dependència, que preveu millorar amb 50 milions d'euros addicionals.

El departament també contempla aquesta legislatura l'articulació d'una unitat de detecció i prevenció del maltractament contra la gent gran, així com la definició d'un gran "compromís nacional per a la ciutadania i la convivència en la diversitat" en matèria migratòria, amb el desplegament definitiu a tot el territori al llarg del 2016 del servei de primera acollida.

Més continguts de