Societat 03/05/2012

El ple de Gràcia demana el canvi de nom de la plaça Joan Carles I

La proposta s'ha aprovat aquest dijous al vespre a proposta d'ICV-EUiA. El PSC hi ha votat a favor i ERC i CiU s'han abstingut, segons el setmanari 'L'independent'

Ara
1 min
Retirada de la 'Victòria', l'últim monument franquista de Barcelona, a la plaça Joan Carles I, el 30 de gener de 2011 / ACN

BarcelonaEl ple del districte de Gràcia ha aprovat aquest dijous al vespre una proposta d'ICV-EUiA que demanava el canvi de nom de la plaça Joan Carles I, l'espai situat a la cruïlla entre el passeig de Gràcia i la Diagonal, segons avança l'edició digital del setmanari 'L'independent'.

La proposta aprovada inclou la decisió de tornar a la plaça el nom de "Cinc d'Oros". La iniciativa ha prosperat amb els vots favorables del PSC i els ecosocialistes i l'abstenció de CiU i ERC. Ara la proposta s'elevarà a la ponència del Nomenclàtor de Barcelona.

Una altra petició d'ICV-EUiA feta fa anys va acabar conduint, el gener de l'any passat i després d'un procés molt llarg, a la retirada de l'estàtua de la Victòria, l'últim monument franquista que quedava a Barcelona.

El PP va reaccionar anunciant que demanarien que fos substituïda per un monument al rei. Un any i mig després, en plena crisi a la Zarzuela pel cas Urdangarin i pels diversos episodis relacionats amb activitats privades de la família dels Borbó, ICV-EUiA reclama anar més lluny i canviar el nom a la plaça, que popularment es coneix com a "plaça del Llapis" o el "Cinc d'Oros".

stats