SOCIETAT

Infermeres catalanes alerten sobre l'augment de mares desnodrides que no poden donar el pit als nadons

Denuncien al Parlament que la falta de recursos econòmics les obliga a demanar llet artificial en entitats socials

Infermeres catalanes han alertat aquest dimarts al Parlament que cada vegada hi ha més mares desnodrides per falta de recursos econòmics que no poden donar el pit als seus nadons, i es veuen obligades a acudir a entitats socials en busca de llet artificial adaptada.   

Anna Pedraza, presidenta de l'Associació Catalana d'Infermeria Pediàtrica, ha lamentat que el Govern hagi retallat molts programes que permetrien pal·liar aquest fenòmen i ha destacat que la Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana que la lactància es practiqui fins als sis mesos. "Aquestes mares no poden fer-ho perquè els falten nutrients. Es parla de nens desnodrits, però també hi ha moltes mares", ha assegurat Pedraza.

Al finalitzar el període de lactància, l'alimentació d'aquests nens es basa en menjar de bancs d'aliments, que és "molt poc variat" i "no garanteix tots els nutrients necessaris", ha declarat Cristina Rey, vicepresidenta de l'associació.

"Això és molt important i té repercussions en el desenvolupament", ha advertit Rey, que ha demanat a les administracions que potenciïn els protocols de detecció i garanteixin un mínim de menjar equilibrat al dia a tots els nens catalans, especialment els menors de tres anys. 


Més continguts de