L'Ajuntament de Barcelona revisa 100 expedients de subvencions de més de 100.000 euros

Són subvencions a entitats que, en alguns casos, han hagut de tornar els diners

L'Ajuntament de Barcelona revisa 100 expedients de subvencions de més de 100.000 euros durant els exercicis de 2014 i 2015. Els expedients s'han seleccionat de manera aleatoria en el marc de la tasca de l'Oficina per la Transparència i les Bones Pràctiques del consistori, que aquest dijous ha  rendit comptes de la feina feta al llarg d'aquest any. El fins avui gerent de Recursos de l'Ajuntament, Joan Llinares, ha explicat que en alguns dels expedients de les subvencions a entitats de la ciutat s'han trobat defectes formals, com ara justificants incomplets, fotocòpies no compulsades o sense còpies de tranferències bancàries. La majoria de les entitats que han rebut les subvencions han subsanat els errors detectats, i a les que no ho han fet se'ls ha demanat el reintegrament dels diners atorgats. Les xifres concretes de quantes entitats han hagut de tornar els diners es donaran a conèixer les properes setmanes quan es presenti la memòria de les actuacions. Barcelona atorga subvencions de més de 100.000 euros a unes 7.000 entitats. 

Joan Llinares s'ha acomiadat avui de l'Ajuntament de Barcelona per incorporar-se en breu a l'Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana. Al front de l'Oficina de Transparència a Barcelona el substituirà la llicenciada en dret Sílvia Vernia. Es tracta d'una promoció interna, ja que des de l'any 1988 Vernia és funcionària de carrera a l'Ajuntament. El consistori anunciarà properament el substitut de Joan Llinares al capdavant de la gerència de Recursos, càrrec ara vacant.

En el marc del balanç de l'Oficina per la Transparència, el tinent de Drets Socials de l'Ajuntament, Jaume Asens, ha destacat el funcionament de la Bústia Ètica per denunciar casos de corrupció o males pràctiques dins el consistori. Asens ha explicat que s'han rebut un total de 235 comunicacions, de les quals 27 s'han acceptat i s'estan analitzant. El portal de transparència, d'altra banda, ha tingut una mitjana de 7.350 visites mensuals, que representen un 5% del total de visites al portal del consistori. Ara, l'Ajuntament estudia reforçar la Bústia Ètica amb una línia de telèfon confidencial. Joan Llinares ha defensat que el consistori barceloní té un gran prestigi i no és tan sospitosa de males pràctiques com altres administracions, però ha deixat clar que "la corrupció és potencial" i que "té el risc de produir-se en qualsevol lloc". 

Més continguts de