El nou ministre d'Educació s'obre a modificar el calendari de la LOMCE

Méndez de Vigo anuncia que es reunirà "immediatament" amb tots els consellers autonòmics i representants de la comunitat educativa per explorar si hi ha "marge de maniobra"

El nou ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, s'ha mostrat disposat aquest dimarts a refer els ponts de diàleg entre les comunitats autònomes, el sector educatiu i el govern espanyol que fins ara José Ignacio Wert havia trencat. Durant la seva primera sessió de control al Senat, Méndez de Vigo ha anunciat que té la intenció de reunir-se "immediatament" amb els consellers autonòmics i la comunitat educativa amb l'objectiu l'objectiu per " buscar un consens necessari" per garantir un sistema educatiu "estable i de qualitat".

En resposta a una pregunta al senador d'Unió Salvador Sedó sobre si té intenció de modificar el calendari d'aplicació de la LOMCE i si seguiran sent "bel·ligerants" amb la immersió lingüística a Catalunya, el nou ministre d'Educació s'ha compromès a "defensar la diversitat cultural perquè fa més ric el patrimoni cultural de tots".

La senadora tarragonina del grup d'Entesa (PSC) Maria Jesús Sequera ha preguntat directament a Sequera si té previst que l'any que ve no s'apliqui la LOMCE ja en algunes comunitats davant la negativa dels nous governs autonòmics i les reticències de la comunitat educativa. Méndez de Vigo no ha tancat cap porta - explorarà si hi ha "marge de maniobra", ha dit- però ha recordat que el calendari està marcat per llei i que vol que el seu "bon tarannà" el tingui "tothom". El nou govern de l'Aragó ha anunciat aquest dimarts la paralització de la LOMCE.