L'OMS confirma que ja hi ha més de 13.700 infectats per l'Ebola

L'organització indica que l'epidèmia comença a remetre a Libèria, però alerta que el nombre de morts hauria superat ja els 5.000

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha confirmat aquest dimecres que més de 13.700 persones s'han infectat amb el virus de l'Ebola des de que l'epidèmia comencés el passat mes de març.

D'aquest total, 13.676 es troben a Libèria (6.535), Sierra Leone (5.235) i Guinea (1.906), els tres països on l'Ebola circula de manera intensa i on es concentren els esforços internacionals per combatre el virus. En el cas de Libèria, la OMS ha informat que el nombre de nous casos comença a remetre. De tota manera el director adjunt de l'organització a càrrec de la resposta operacional davant l'epidèmia, Bruce Aylward, ha assenyalat que "cal veure si aquest descens és real" i que s'ha de tenir "optimisme amb cautela".

En relació al nombre de morts, l'OMS ha indicat que encara no s'ha acabat el recompte. Tot i així, Aylward ha assenyalat en roda de premsa que "probablement el nombre de defuncions ha superat els 5.000".

Davant la necessitat de centres de tractament en els principals països afectats, l'organització apunta a la posada en funcionament de 56 centres amb un total de 4.700 llits. Ara per ara, però, només 15 estan actius de manera plena i uns altres 22 compten amb finançament i estan en construcció.