LA MÉTEO
Societat 03/05/2013

Primavera durant força dies

Aquest divendres tornarem a gaudir d'un ambient assolellat i de temperatures molt agradables al migdia. Només hi haurà alguns xàfecs de tarda al Pirineu

Manel Cascante
2 min

BarcelonaLa jornada s'ha llevat aquest divendres amb molts intervals de núvols baixos a les comarques de la Catalunya interior, sobretot a l'Altiplà central i punts de la vall de l'Ebre, però també en alguns indrets de l'interior de Castelló.

La nit també ha tornat a ser força freda, fins i tot amb alguna glaçada puntual cap a les valls del Pirineu. Cal destacar la mínima de Das, que ha estat de -2º, i a la Seu d'Urgell, d'1º C. A Barcelona i a Palma els termòmetres han davallat fins als 12º C, a Tarragona fins als 9º, a Girona i Lleida fins als 7º C i a València fins als 14º C.

En qualsevol cas, avui tornarà a ser un dia molt estable i totalment primaveral arreu. Els núvols baixos de l'interior s'aniran fonent amb celeritat aquest matí, i el cel clar s'imposarà amb força a tot el territori. A la tarda creixeran algunes nuvolades en punts de muntanya. Les temperatures tornaran a ser molt agradables al migdia. Moltes màximes es mouran entre els 18 i els 22º C.

Només hauran d'estar una mica pendents del cel aquesta tarda en comarques com el Ripollès, la Garrotxa o el Berguedà. Aquí no es descarta que aquests núvols acabin creixent prou com per descarregar algun xàfec. Serien fenòmens de poca estona i de dimensions força reduïdes.

Aquesta mateixa dinàmica de temps ens acompanyarà tot el cap de setmana. Tindrem un temps que convidarà a sortir a fora i gaudir de l'aire lliure. El sol tornarà a imposar-se amb ganes, tot i que també, com és habitual a la primavera, a les tardes descarregaran alguns xàfecs o tempestes puntuals. Diumenge sembla que podran ser una mica més freqüents i extensos, si bé sempre es mouran entre el Pirineu, la serra Transversal i el Montseny.

Mirant els mapes del temps, de moment tot sembla indicar-nos que aquesta inèrcia primaveral s'allargarà força dies més. Els termòmetres, prou continguts aquests dies, es decidiran a pujar amb més ganes a mitjans de la propera setmana.

A www.ara.cat trobareu la previsió per al vostre municipi i tota la informació referent a les platges.

stats