Societat 20/06/2012

L'abstenció de PSC, PP i ERC permet a CiU tirar endavant el full de ruta del mandat a Barcelona

L'equip de govern es queda sol en el suport al Pla d'Actuació Municipal (PAM) però aconsegueix que continuï els tràmits per sotmetre's a l'aprovació definitiva a l'octubre

Ara / M.o.
1 min

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha tirat endavant aquest dimarts, amb l'abstenció dels grups municipals del PSC, PP i Unitat per Barcelona-ERC, l'aprovació inicial del Programa d'Actuació Municipal (PAM) 2012-2015, el full de ruta del mandat. El document només ha assolit el vot favorable de CiU, però seguirà endavant gràcies a les abstencions de tres grups. ICV-EUiA, al seu torn, hi ha votat en contra perquè considera que el projecte de Trias difereix molt del model de ciutat ecosocialista.

Tots els grups, amb excepció del PP, ja havien avançat el seu posicionament i abans de la comissió de presidència, que ha donat llum verda al PAM, el president del grup municipal popular, Alberto Fernández Díaz, ha confirmat que s'abstindrien per "responsabilitat" per permetre que el document presentat es pugui debatre. Sortirà a informació pública el 26 de juny amb el suport d'un terç dels regidors, els de CiU, i se sotmetrà a l'aprovació final el mes d'octubre.

Projectes com el polèmic Blau@Ictinia, que preveu un nou barri a la zona del Port, o la marina de luxe al Port Vell han centrat bona part de les crítiques dels grups de l'oposició. El primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn, que ha defensat la proposta d'acord, ha assenyalat que l'aprovació inicial del PAM "no és el final de res, sinó el principi d'un camí que el govern, que està en minoria, no vol fer en solitari". Forn ha assegurat, també, que pren nota de tots els projectes criticats per l'oposició i que el govern s'avé a seguir-ne parlant.

stats