Publicitat
Publicitat

Controlat l'incendi de l'Ajuntament de Lleó

L'edifici ha estat desallotjat i no hi ha hagut ferits. L'incendi s'ha originat a les 15.45 hores, quan l'Ajuntament ja estava tancat al públic

L'incendi "molt greu" declarat aquest divendres a l'Ajuntament de Lleó cap a les 15:45 hores, en ple centre de la capital lleonesa, està en fase de control, encara que no està extingit, segons ha explicat l'alcalde de Lleó, Emilio Gutiérrez.

El foc s'ha desencadenat en la tercera de les set plantes de l'edifici número 10 del carrer Ordoño II, ha precisat als periodistes el regidor, que ha definit l'incendi com un succés "molt greu, amb quantiosos danys", sense que per ara es puguin avaluar els perjudicis materials, una tasca que es durà a terme demà i en els pròxims dies.

"L'important és que no hem de lamentar fins ara desgràcies personals", ha explicat Gutiérrez que, tot i això, ha precisat que alguns bombers han hagut de rebre assistència sanitària. En el moment en què s'ha detectat el foc, s'ha desallotjat la quinzena de treballadors que eren a l'edifici, ja t
ancat al públic a aquella hora.

Les causes del foc s'investigaran

Gutiérrez ha concretat, a més, que de moment es desconeixen les causes del succés, que caldrà investigar, i ha remarcat que ja es troba reunit part de l'equip de govern municipal a l'edifici de Sant Marcelo –antic ajuntament de la ciutat– per poder resoldre problemes com la reubicació dels treballadors.

L'alcalde ha concretat que els bombers han hagut d'actuar en les plantes tercera, quarta, cinquena i sisena de l'edifici, i possiblement també la setena, tirant aigua des de l'exterior i l'interior de l'immoble. Ha recordat que l'ajuntament alberga "molt paper i és fàcil que es pugui reactivar qualsevol foc", cosa que intentaran impedir amb tots els mitjans al seu abast.

El regidor ha dedicat unes paraules d'agraïment a "tots" els que han col·laborat per sufocar el foc i s'han posat a disposició del consistori, inclosos veïns de la zona que hi han anat amb aigua perquè poguessin beure els bombers mentre treballaven.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de