L'antiga fàbrica Godó i Trias serà la seu del futur centre de medicina xinesa

L'Ajuntament de l'Hospitalet canviarà l'ús de l'espai, que es rehabilitarà per acollir l'equipament sanitari

El futur centre de medicina tradicional xinesa projectat a l'Hospitalet de Llobregat s'ubicarà a l'antiga fàbrica Godó i Trias, a la plaça Europa, un edifici de propietat municipal que es rehabilitarà per acollir l'equipament. La Junta de Govern Local de l'Hospitalet de Llobregat n'ha donat a conèixer aquest dimarts l'emplaçament i ha aprovat inicialment els tràmits per canviar l'ús de l'antic espai industrial cap a sanitari-assistencial, docent i cultural.

El pla especial urbanístic servirà per definir les condicions de la rehabilitació i, si cal, l'ampliació dels actuals edificis existents catalogats on s'instal·larà el complex sanitari, que vol ser un referent a Europa en aquesta especialitat. El possible nom de l'equipament és Centre Europeu de Desenvolupament i Promoció de la Medicina Tradicional Xinesa (TCM-EU).

La inversió anunciada serà de més de 80 milions d'euros, que aniran a càrrec íntegrament dels governs xinès i pequinès, segons va explicar la mateixa alcaldessa del municipi, Núria Marín, a principis d'aquest any quan es va saber que, finalment, el centre no s'instal·laria a Barcelona sinó a l'Hospitalet.

Al mes de maig, l’Ajuntament de l’Hospitalet, el departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat i el govern xinès, a través de l’European Traditional Chinese Medicine Development, SL, van formalitzar un acord perquè el centre ocupés aquest espai de la ciutat, i ara comencen els tràmits per concretar-lo.

Més continguts de