Mas assegura que no s'encobrirà ningú en el cas de la mort de l'empresari del Raval

El president de la Generalitat ha instat a analitzar els fets sense "prejutjar res"

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dimarts que no es produirà "cap encobriment" en la investigació de la mort de l'empresari del Gaixample Juan Andrés Benítez al barri del Raval, després de ser reduït pels Mossos d'Esquadra, però ha demanat que tampoc hi hagi "prejudicis". Durant la sessió de control al Parlament, Mas ha instat a analitzar "tots els fets en el seu conjunt" i sense "prejutjar res", i s'ha mostrat d'acord que no es produeixi "cap encobriment, però tampoc cap prejudici sobre el funcionament d'una policia democràtica".

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha anunciat també aquest dimarts l'obertura d'"una informació reservada" -una investigació-, després que el diari 'El País' hagi donat a conèixer dos vídeos gravats per veïns del Raval en els quals s'aprecia com diversos agents dels Mossos copegen repetidament la víctima.

L'empresari, membre de l'Associació Catalana d'Empreses per a Gais i Lesbianes (ACEGAL), va morir després de barallar-se amb un altre home i ser posteriorment reduït per la força pels Mossos d'Esquadra.

El diputat de la CUP David Fernández ha considerat que les imatges "fan trossets" la versió policial i "mostren la brutalitat policial", i ha preguntat al president quina serà la resposta des del Govern davant uns fets que ha advertit que no són "un cas aïllat" a la comissaria de Ciutat Vella.

"La mort d'una persona és un fet desgraciat i dolorós", ha dit Mas, que ha admès que "cal fer una investigació interna per saber exactament què ha passat, però tenint en compte els fets sencers, no fos que el vídeo només en mostrés una part. Cal veure la seqüència sencera del que va passar".

Mas s'ha mostrat "cent per cent d'acord" en el fet que no hi hagi "cap encobriment" en la investigació. "Però li demano llavors cap prejudici sobre el funcionament d'una policia democràtica. La pel·lícula sencera no la conec i no vull prejutjar res, però em sembla que vostè tampoc la coneix sencera. Tinc unes informacions que vull veure si es contrasten", ha reiterat el dirigent.

En resposta posterior al líder d'ICV, Joan Herrera, Mas ha demanat paciència i ha recalcat que el Govern "està actuant", sense "cap encobriment, ni cap prejudici". Després de la sessió de control, el president de la Generalitat s'ha reunit amb el conseller d'Interior al seu despatx del Parlament.