Els Minyons sumen quatre gammes extra en un sol cap de setmana

La diada castellera de Terrassa fa pujar la temperatura del món casteller

La festa major de Terrassa ha premiat el món casteller amb un cap de setmana magistral en què s'ha pogut gaudir de fins a quatre castells de gamma extra. Els Minyons de Terrassa van descarregar el primer nou de vuit de la seva història dissabte al vespre i aquest diumenge ho han repetit afegint-hi el dos de nou amb folre i manilles i el cinc de nou amb folre carregats. La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha aprofitat la cita per descarregar els primers quatre de nou i pilar de set amb folre de la temporada mentre que l'altra colla local, la dels Castellers de Terrassa, ha descarregat en segona ronda el primer quatre de vuit de l'any.

Una vigília de somni

Hi ha moments en què l'equip tècnic d'una colla ha de tirar dels seus components per arribar a cert nivell i moments en què la base fa que els castells creixin. Aquest és l'exemple d'uns Minyons de Terrassa que passen per un moment molt dolç aquesta temporada. Dissabte van segellar la seva millor diada de vigília de festa major descarregant els dos castells bàsics de nou i el primer gamma extra de la temporada, el nou de vuit. Els malves no havien atacat mai abans aquesta estructura. El Castellers de Terrassa, a un nivell més habitual, van completar l'actuació amb el cinc de set i el quatre de set amb agulla com a millors construccions.

Una diada de gamma extra per als Minyons

La diada de la festa major de Terrassa arribava carregada de reptes i finalment s'han pogut complir tots. Després de descarregar el nou de vuit dissabte, els Minyons s'han decidit a cremar tota la pólvora a l'exhibició dominical. Han carregat el primer dos de nou amb folre i manilles si bé el castell ha vist com la canalla es despenjava en començar el descens. L'emmanillat malva ha mostrat un gran domini des del principi però la llenya no ha permès completar la feina feta. Han repetit el nou de vuit al segon torn, descarregant-lo amb aparent facilitat, i han coronat el cinc de nou, que ha cedit quan ja semblava que el durien a bon port. Tot i les dues llenyes, els Minyons han completat una diada excel·lent i un cap de setmana memorable.

La Jove no falla a Terrassa

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha estat a l'alçada de les circumstàncies. Després de descarregar el cinquè tres de nou amb folre de l'any, s'ha apuntat el primer quatre de nou. Si bé cap de les dues construccions ha pogut respirar de manera tranquil·la durant la seva execució, el domini mostrat per la Jove i el gran nombre d'efectius desplaçats els ha permès treballar amb molta consistència. Els tarragonins han optat pel quatre de vuit amb el pilar al tercer torn i han aprofitat la ronda de pilars per descarregar el seu primer espadat de set de l'any.

Els Castellers recuperen el carro gros

L'altra colla local al Raval de Montserrat, la dels Castellers de Terrassa, ha celebrat una gran diada de festa major recuperant el quatre de vuit que encara no havien pogut coronar enguany. Han obert plaça amb un set de set impecable i han deixat el carro gros per al segon torn. Tot i el gran nombre de canvis que ha presentat el tronc de la colla blau turquesa, el quatre de vuit s'ha defensat amb gran veterania. Els egarencs han fet l'aleta amb certa solvència però han hagut de defensar el castell fins al límit en una descarregada èpica que ha fet esclatar els aplaudiments de la plaça. Han acabat la seva actuació descarregant el dos de set.

Torna la polèmica del nou de vuit

La consecució de dos nous de vuit de manera consecutiva per part dels Minyons de Terrassa aquest cap de setmana reobre la polèmica sobre si aquesta estructura s'ha de mantenir dins de l'anomenada 'gamma extra' dels castells. Si bé les colles que l'han pogut dur a plaça l'han completat amb moltes garanties (prop d'un 90% d'intents descarregats), el fet que només cinc colles l'hagin pogut intentar fins avui segueix donant-hi valor afegit. Si la gamma extra comença a partir dels castells bàsics de nou, el nou de vuit en forma part sense cap dubte, però la incorporació d'un gran nombre d'estructures en aquest nivell fa que ens preguntem un cop més si estem fent servir la nomenclatura adequada per definir-lo.

Més continguts de