Els Mossos desallotgen el segon espai ocupat pel Banc Expropiat

Els agents no han trobat ningú a l'interior de l'antiga oficina bancària

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat, a primera hora d'aquest dimecres, el segon espai ocupat pel col·lectiu del Banc Expropiat, que se situa, també, a la Travessera de Gràcia, a només uns 50 metres de distància del primer espai ocupat. Fonts policials han assegurat que quan els agents han arribat al local no hi havia ningú a l'interior, però mantenen un ampli desplegament a la zona. Segons la policia, el desallotjament s'ha dut a terme per una ordre judicial que es va emetre a petició del propietari del local. El col·lectiu ha convocat una concentració de rebuig a la cruïlla dels carrers Torrent de l'Olla i Travessera de Gràcia, que ha aplegat una quinzena de persones.

Un grup d'operaris ja tapiava aquest matí, després de l'operatiu policial, les entrades al local, que el col·lectiu del Banc Expropiat ha batejat com La Sucursal. Aquest espai es va ocupar a mitjans d'agost de l'any passat. Els membres del Banc Expropiat van explicar, llavors, que es tractava d'un espai provisional i que la intenció seguia sent reocupar l'antiga oficina bancària de Caixa Catalunya on eren originalment. El Banc Expropiat manté ocupat, d'altra banda, l'antic centre d'atenció primària del carrer Quevedo, on va entrar al setembre i que és on s'organitzen les activitats. 

El primer local del Banc Expropiat, situat a la Travessera de Gràcia, 181, va ser desallotjat, per primer cop, el maig del 2016 després d'una llarga resistència amb persones lligades a bidons de ciment, i posteriorment va ser reocupat i desallotjat en diferents ocasions. Les manifestacions de protesta pel desallotjament van acabar amb aldarulls.

Més continguts de