Publicitat
Publicitat

SOCIETAT

Els Mossos podrien utilitzar els nous llançadors si el Barça guanya la Copa del Rei

L'arma GL06-LL és una alternativa a les pilotes de goma. L'impacte del projectil provoca una inhibició muscular temporal, que impedeix caminar i estar-se dret

Els Mossos d'Esquadra podrien utilitzar els nou llançadors GL06-LL, que són una alternativa a les pilotes de goma, en una hipotètica celebració de la victòria blaugrana en la Copa del Rei, després de la final que es juga dimecres contra el Reial Madrid. En els set últims dispositius de la policia catalana en celebracions esportives d'aquesta magnitud, organitzats entre el 2005 i el 2010, en què s'hi inclou la celebració de la victòria espanyola en la Copa del Món, que han arribat a aplegar 460.000 persones, el balanç és de 400 detinguts, 578 ciutadans atesos pel SEM, 135 policies ferits i 900.000 euros en pèrdues.

L'armament que podrien utilitzar els antidisturbis dels Mossos d'Esquadra si el Barça guanya la Copa del Rei és una alternativa al llançament de pilotes de goma, comprada a l'armamentista suïssa Brügger & Thomet. Es tracta d'una arma amb estètica similar a la d'un subfusell que permet disparar amb total precisió a una distància de fins a 50 metres.

L'altra novetat del nou armament és el tipus de munició. Els projectils, que són com una pilota de golf partida per la meitat, no reboten després del primer impacte i eviten danys a terceres persones. Encara que hagin incorporat aquests llançadors, els Mossos continuaran utilitzant les escopetes clàssiques de pilotes de goma per dispersar multituds violentes en cas necessari.

L'impacte del projectil d'aquests llançadors sobre el cos humà provoca una inhibició muscular temporal, que impedeix caminar i estar-se dret. Segons un estudi de l'empresa que el fabrica, al cap de poca estona la inhibició passa i el dolor és imperceptible al cap de tres dies. Aquests llançadors van ser fabricats per la policia francesa, arran de la violència urbana del 2005 a la perifèria de París.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de