El cap dels Mossos, sobre el cas Quintana: "No amaguem res, tan sols no en vam saber més"

Josep Lluís Trapero diu que "el debat polític hauria de fer el possible per deixar al marge la policia"

El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, al dia de les Esquadres / CRISTINA CALDERER

El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha mencionat el judici pel cas Ester Quintana, que ha començat avui mateix, en la diada del cos policial, el Dia de les Esquadres. Ha recordat que ell ja va admetre que tenia "pocs dubtes" que va perdre l'ull per culpa dels Mossos i havia demanat perdó públicament, però que n o es pot donar ara "informació més precisa sobre com van succeir aquells fets". "No amaguem res, tan sols no en vam saber més", ha rematat.

Precisament, tal com ha explicat l'ARA, els dos agents acusats per la lesió a Quintana  acusen ara un altre company. "Des de llavors hem treballat de manera ingent perquè tot això no pugui tornar a passar", ha dit, però també ha volgut "mostrar públicament" el "suport al sotsinspector i l'agent que avui no poden ser aquí", els qui seuen al banc dels acusats.

"Aquí no es deté ningú com a càstig ni preventivament ni molt menys per participar en circs mediàtics al més pur estil del circ romà", ha afegit Trapero. També ha dit que ell no s'escudaria en "conductes corporativistes o poc transparents" però que "s'ha de vigilar respecte a la banalització de la presumpció d'innocència".

Trapero, en un discurs contundent i clar que podeu llegir aquí, també ha parlat del procés sobiranista. "El debat polític hauria de fer el possible per deixar al marge la policia", excepte en el debat sobre el model policial, ha dit. Però ha afegit: " mantenir-se al marge no vol dir que siguem cecs o autistes al moment polític que viu Catalunya, caminem de manera irreversible cap a un nou futur i no farem altra cosa que el que ens pertoca: acompanyar en aquest camí la societat catalana que servim, per protegir-la.

ha agraït especialment la presència a l’acte del president, Carles Puigdemont, que ha dit que demostra que "la seguretat i els Mossos d’Esquadra són entre les prioritats d’aquest Govern". A banda, ha recordat "una de les majors crisis humanitàries de la història", la crisi dels refugiats. L'endemà dels  atacs amb gas lacrimògen a Idomeni ha assegurat: "les imatges d'uniformes policials posats com a barrera ens interpel·len en un dia com aquest, no és la policia amb què ens sentim còmodes ni ens hi reconeixem".

En l’acte, que s'ha fet al Centre Internacional de Convencions de Barcelona, a l'edifici Fòrum, s’han lliurat 235 medalles i cinc plaques commemoratives a membres dels Mossos d’Esquadra, que n’han rebut 169, d’altres policies, del sistema judicial i de la societat civil. Una de les plaques ha estat per la divisió de policia científica dels Mossos i l’altra per a la unitat d’investigació de la comissaria de Sant Martí.