Publicitat
Publicitat

Neix Mossos per la Independència

Un grup d'agents s'uneix per demanar un estat propi "davant del moment crític que vivim, agreujat per part d'una Espanya que ens roba". La iniciativa forma part de l'Assemblea Nacional de Catalunya

Un grup de Mossos d'Esquadra de Girona s'han adherit a l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) per demanar la independència de Catalunya. Sota el nom Mossos per la Independència, el col·lectiu vol mostrar la "indignació" pels atacs a la cultura, la llengua i l'economia, i han escollit donar suport a l'ANC perquè consideren que és una iniciativa social desvinculada de partits i sindicats.

El grup ha nascut a Girona però té voluntat d'atraure agents d'arreu del país. Segons el secretari de la sectorial, Sergi Mir, encara hi ha mossos que tenen "por" de mostrar públicament el seu posicionament per ser funcionaris públics però han animat els companys a sumar-se a la iniciativa.

La plataforma s'ha presentat aquest dimecres al matí a Girona. El secretari de la sectorial Mossos per la Independència, Sergi Mir, ha destacat que de moment són pocs els que han donat suport a la iniciativa, però confien que la resta de companys s'hi sumi. Mir ha defensat que es tracta d'un moviment social i que, per tant, no ha de generar cap tipus de represàlies a aquells que hi donin suport.

"Davant del moment històricament crític que vivim, agreujat per part d'una Espanya que ens roba i que incompleix sistemàticament els seus compromisos amb Catalunya, hem considerat ètic i indispensable fer pública l'existència del nostre grup", ha defensat Mir.

Mir ha explicat que Mossos per la Independència subscriu tots els plantejaments fets per l'Assemblea Nacional de Catalunya i ha destacat que es tracta d'una iniciativa social i l'ha desvinculat de qualsevol partit ni sindicat.

El secretari del moviment ha volgut desvincular el naixement de la sectorial dels episodis que alguns agents van protagonitzar quan van protestar contra les retallades usant el castellà. "Els mateixos sindicats es van fer enrere quan van veure el poc encert de fer servir la llengua com a eina de protesta, nosaltres no hi hem d'afegir res més", ha remarcat.

Més continguts de