Ni una sola dona a la nova promoció de Bombers de Barcelona

"No és normal", ha lamentat l'alcaldessa Ada Colau en l'acte de benvinguda als 59 nous membres del cos

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lamentat aquest dimecres que no hi hagi ni una sola dona entre els 59 membres de l'última promoció de Bombers de Barcelona, justament quan se celebra el Dia de la Dona. "Tots són nois i no hi ha ni una sola noia. No hauria de ser així. No és normal", ha dit l'alcaldessa en l'acte de benvinguda de la nova promoció i de lliurament de medalles amb motiu de la festa patronal dels Bombers, Sant Joan de Déu.

Per a l'alcaldessa, tant aquesta celebració patronal com la del Dia de la Dona han de servir també per fer "autoexamen i autocrítica com a institució", i ha assegurat que la seva conclusió és que no es pot estar satisfets amb la presència actual de dones en el Servei de Prevenció, Emergència i Extinció d'Incendis de Barcelona. Segons Colau, l'absència de dones en aquesta promoció "té a veure amb un problema d'origen, que és que molt poques dones es van presentar" a la convocatòria.

Per "solucionar aquesta anomalia" ha anunciat que l'Ajuntament prendrà mesures per animar que en noves convocatòries de Bombers i Guàrdia Urbana es presentin més dones.