Noves aturades dels treballadors del metro entre el 30 de maig i el 2 de juny

El comitè de vaga amenaça també amb mobilitzacions en llocs on se celebrin actes electorals el proper mes de juny

Nova vaga de metro a l'àrea metropolitana de Barcelona. Les assemblees dels treballadors del transport suburbà han aprovat aquest dijous aturades parcials els propers 30 i 31 de maig, i 1 i 2 de juny per poder desbloquejar la negociació del conveni col·lectiu, segons EFE. El portaveu del comitè d'empresa, Oscar Sánchez, avisa que es podrien convocar mobilitzacions en llocs on se celebrin actes electorals el mes de juny "per fer visible el conflicte".

El principal escull de les negociacions entre el comitè d'empresa i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) és un augment salarial pels treballadors. A més, els sindicats volen que es redueixi la temporalitat de la plantilla, i sobretot que es garanteixi la contractació indefinida pels empleats que només treballen a l'estiu.

"No ens vendrem els drets per 150 euros"

El portaveu del comitè d'empresa Oscar Sánchez critica, d'altra banda, l' última proposta de TMB. L'empresa de transports metropolitans va oferir 150 euros en dues pagues als treballadors a canvi de no convocar noves mobilitzacions durant els propers dos mesos. Davant l'oferta, Sánchez va dir que no vendran els seus drets "a canvi d'una paga de 150 euros". D'altra banda, critica que no plantegin cap "proposta formal" per acabar amb les aturades.

Cinc convocatòries en un any

La vaga que afectarà el metro entre el 30 de maig i el 2 de juny serà la cinquena de la primera meitat d'any. La primera aturada va tenir lloc el passat 2 de febrer, com a primer test de la vaga que va col·lapsar el metro  durant l'arribada del Mobile Wolrd Congress a Barcelona. Els treballadors de metro també van demandar millores salarials i garanties de contractació indefinida amb una aturada corresponent al Barça-Madrid, el 2 d'abril. L'última vaga va tenir lloc el 26 i 27 d'abril, coincidint amb la celebració del Saló Alimentària.