El PSC vol penjar a Barcelona les pancartes contra la violència masclista que Madrid retira

"No permeten que es digui que a les dones se'ns mata", ha lamentat Laia Bonet

"Les pancartes que es treguin a Madrid que vinguin a Barcelona". La número dos del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, ha proposat avui penjar a la façana del consistori les pancartes contra la violència masclista que el nou govern municipal de Madrid –liderat ara pel PP– ha decidit despenjar dels edificis institucionals. "No permeten que es digui que a les dones se'ns mata", ha lamentat Bonet, que creu que Barcelona s'ha d'erigir com la "capital de la lluita feminista".

L'Ajuntament de Madrid retira les pancartes contra la violència masclista dels edificis institucionals

Els socialistes troben "inadmissible" el que està passant a Madrid. El nou executiu local, que també va decidir deixar de multar els cotxes a Madrid Central, justifica la retirada de les pancartes perquè entén que  no s'acullen a la llei que regula la instal·lació de símbols en edificis municipals.

El llaç groc torna a penjar del balcó de l'Ajuntament de Barcelona

"No volem fer cap pas enrere", ha lamentat Bonet en referència al que s'ha viscut a Madrid. A Barcelona, aquests primers dies, la polèmica s'ha centrat en la col·locació del llaç groc. La decisió es va prendre en el marc de la primera junta de portaveus del mandat i va generar discrepàncies entre el PSC i els comuns en plenes negociacions pel pacte de govern. També PP i Ciutadans van criticar la decisió de l'alcaldessa, Ada Colau. 

Més continguts de