SOCIETAT
Societat 26/04/2011

'Paintball' clandestí al parc natural del Montgrí

Els Agents Rurals han detectat restes que indiquen que s'ha practicat aquest esport a les instal·lacions de l'antiga base militar americana Loran a Torroella de Montgrí. Si s'enxampa els responsables, se'ls poden atribuir dues infraccions

Acn
2 min
La base militar de Loran apareix sovint plena de restes de partides de 'paintball' / ACN

BarcelonaEls Agents Rurals han detectat partides clandestines de paintball, un joc basat en la simulació militar, en ple parc natural del Montgrí. Els esportistes aprofiten les instal·lacions de l'antiga base militar americana Loran a Torroella de Montgrí per recrear batalles durant la nit. Els competidors van equipats amb roba de camuflatge i porten pistoles que disparen petites pilotes de pintura. El cap dels Agents Rurals al Baix Empordà, Jordi Romeu, ha explicat que aquests grups cometen dues infraccions perquè necessiten permís per fer un esport organitzat en zona protegida i perquè entren en terrenys que són propietat del ministeri de Defensa i no d'ús públic. Els Agents Rurals reconeixen que el problema s'ha convertit en "un dels punts negres" al Montgrí.

Les instal·lacions de l'antiga base militar americana Loran s'han convertit en el lloc idoni per a la simulació militar. Durant la nit, grups aprofiten aquest espai que actualment està abandonat per organitzar partides clandestines de paintball o airsoft. Tots dos esports tenen la mateixa base: es tracta de dividir-se en equips i desplegar estratègies militars per aconseguir guanyar la batalla. Els jugadors van perfectament equipats amb roba de camuflatge i duen armes. Unes, les de paintball, disparen boles de pintura i el contrincant queda eliminat quan alguna d'aquestes "bales" el taca. Les d'airsoft són petites boles de plàstic. 

Els Agents Rurals han detectat que la tanca metàl·lica que barra el pas a les instal·lacions de la base militar no és suficient per evitar que aquests grups hi entrin. Romeu assegura que segueixen la pista d'aquests grups per poder-los enganxar in fraganti i denunciar-los. Els Agents Rurals els podrien immobilitzar tot el material, que inclou armes simulades, radars i altres elements militars. El material es quedaria en dipòsit fins a la resolució de l'expedient.

L'Estació Loran era una de les bases més importants i avançades d'intervenció i seguiment de comunicacions del Mediterrani, que va perdre tota utilitat el 1994. Els Agents Rurals han explicat que tant la base militar com una barraca de pescadors propietat de l'Ajuntament del municipi són un perill perquè hi ha grups de persones hi van a passar la nit i hi organitzen festes o barbacoes. Això converteix les dues zones en petits abocadors de deixalles i en focus potencial d'incendis.

stats