Publicitat
Publicitat

Més a prop de l'acord per a la nova renda garantida a Catalunya

L'últim escull era la compatibilitat amb un sou baix i el Govern accedeix a incloure al paquet de beneficiaris compatibles les famílies monoparentals

Les famílies vulnerables de Catalunya estan més a prop de poder gaudir de la nova renda garantida ciutadana (RGC). La Generalitat i les entitats socials han salvat l'últim obstacle que complicava la implantació d'aquesta mesura: la compatibilitat o no d’aquesta prestació amb les rendes del treball. El govern ha cedit i acceptarà que les persones que tenen feina i cobren menys de 600 euros puguin complementar els ingressos del sou amb la prestació, que pot arribar als 640 euros. De moment, però, només serà possible en el cas de famílies monoparentals, segons ha anunciat aquest divendres la consellera d'Afers Socials, Dolors Bassa.

Bassa ha explicat que la negociació amb les entitats que impulsen la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) "avancen" i que l'acord es podria tancar a mitjans de maig. "Queda perfilar els últims detalls", ha dit, perquè "l'últim escull era la compatibilitat amb el món del treball en feines precàries i estem d'acord que puguin entrar famílies monoparentals". Bassa ha assegurat "seria la més progressiva de l'Estat" ja que és tracta no només d'una prestació sinó també d'un pla d'ocupació i d'inclusió social que es gestionaria des del departament de Treball. Bassa ha explicat que els destinataris serien aquelles persones que cobren menys de 500 euros i que serviria per una inserció social i laboral. Bassa ha puntualitzat que estan d'acord totes les parts que hi hagi una transacció de quatre anys, quines persones hi poden entrar i que la RGC substituiria la renda mínima actual, "perquè ara només està en els serveis socials i volem que sigui més àmplia", ha conclòs, en declaracions recollides per ACN.

Les entitats lamentaven que no deixar que la renda garantida de ciutadania (RGC) sigui compatible amb les rendes de feina seria una regressió, perquè l'actual renda mínima d’inserció (RMI) sí que ho permet. Un dels dubtes que tenia el Govern sobre la idoneïtat de complementar les rendes és el risc que s’acabi subvencionant el mercat de treball a temps parcial de manera indirecta i que els empresaris contractin més en precari.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de