SEGURETAT
Societat 01/06/2012

Puig: "La violència continua sent un risc greu per a Barcelona"

L.d.r.
2 min
El conseller d'Interior, Felip Puig, i el director de la Policia, Manel Prat, ahir al Parlament.

BARCELONA."No podem abaixar la guàrdia". Així de contundent es va mostrar ahir el conseller d'Interior, Felip Puig, en la seva compareixença al Parlament per explicar l'actuació policial durant els aldarulls de la vaga general del 29-M. Puig va reiterar que la violència urbana "continua sent un risc greu per a Barcelona". El conseller va defensar el dispositiu policial davant de les crítiques de l'oposició, que el va acusar d'haver traspassat la línia vermella, de ser incapaç d'aïllar els violents i de violar drets fonamentals.

Puig va assegurar que el fet que les últimes manifestacions s'hagin desenvolupat sense incidents -el dia 1 de maig, la cimera del Banc Central Europeu del 3 de maig i l'aniversari del 15-M- no significa que els violents urbans hagin desaparegut. "Els instigadors tornaran a buscar un moment per reproduir els actes vandàlics", va avisar Puig, que va recordar que per acabar amb "la sensació d'impunitat" cal la implicació de la societat civil i de tots els agents que treballen garantint la seguretat.

Els empresonats, a la comissió

"És un combat a mitjà i llarg termini. No ens hem de deixar governar pels moments de violència ni de placidesa", va dir Puig l'endemà que es fes públic que ja hi ha 100 detinguts pels aldarulls de la vaga general. El conseller creu que la violència urbana no genera una mala imatge de Barcelona ni de Catalunya, i que no és diferent de la que hi ha en altres països, com França i el Regne Unit.

La sindicalista Laura Gómez (CGT), que va estar en presó preventiva durant 23 dies arran dels incidents del 29-M, i els dos estudiants que també van passar un mes i mig a presó van seguir en directe al Parlament la compareixença de Puig, convidats pels grups parlamentaris d'ICV i ERC. A la sortida, Gómez, que va protagonitzar una crema simbòlica de bitllets davant de la Borsa de Barcelona el 29-M, va tornar a demanar la dimissió de Puig i el va acusar de "manipular i utilitzar informació per defensar una estratègia repressiva". Segons Gómez, la suma de les penes dels delictes que li imputen supera els 30 anys de presó. "Va ser un acte simbòlic a la Borsa, que no va ferir ningú", va dir la sindicalista sobre la seva acció a la vaga general.

stats