Societat 28/05/2013

Rigau assegura que s'ha aconseguit la "unitat indispensable" per oposar-se a la llei Wert

La consellera diu que les esmenes presentades pel Govern han estat acceptades per tots els grups presents a la cimera, tot i que els grups no ho han assegurat

S. Sánchez / O. March
1 min

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, s'ha felicitat aquesta tarda de dimarts perquè la cimera convocada pel president Artur Mas "ha aconseguit la unitat política indispensable" per oposar-se al projecte de llei del ministre d'Educació, José Ignacio Wert.

Rigau ha assegurat que les quatre esmenes presentades com a proposta pel Govern havien estat acceptades pels assistents a la trobada, tot i que els representants dels grups parlamentaris només han dit que s'emplaçaven a negociar un text conjunt.

"Hem fet la feina que havíem de fer", ha dit en sortir de la reunió, convençuda que s'havia assolit "el consens" necessari "en allò que és bàsic", que és l'oposició a la llei Wert en matèria de competències i de llengua catalana.

"Hem sigut capaços de compartir el diagnòstic sobre aquest projecte de llei, coincidim en que el text és inaplicable a Catalunya", ha afirmat, alertant que si la llei s'aprova tal com està la Generalitat "perdrà la possibilitat de dirigir el sistema educatiu".

stats