Societat 06/10/2011

Mor Steve Jobs

El fundador d'Apple ha mort aquesta nit als 56 anys. La companyia ja ha habilitat un llibre de condol 'online'

Agències
2 min
Guru Steve Jobs s'implica a fons en el disseny del producte. Li devem la desaparició del disquet dels ordinadors.

Nova YorkSteve Jobs, fundador d'Apple, ha mort aquest dijous a la matinada a l'edat de 56 anys, segons confirma la pàgina web de l'empresa nord-americana. Jobs arrossegava des de feia anys greus problemes de salut, entre ells un càncer de pàncrees que va superar ara fa set anys.

La companyia creadora de dispositius com els Mac, l'iPod, l'iPhone o l'iPad ha acompanyat la tràgica notícia amb una nota de condol en què expressa que "Apple ha perdut un visionari i un geni creatiu, i el món ha perdut un ésser humà increïble". Apple ha habilitat un correu, rememberingsteve@apple.com, per enviar-hi mostres de condol en memòria de Jobs, que també és recordat a Twitter amb l'etiqueta #SteveJobs.

1955-2011. Data de naixement i de mort de Steve Jobs. Apple està de dol. Una fotografia del gurú obre aquest dijous a la matinada la pàgina web del gegant informàtic, juntament amb un text en memòria a Jobs que diu: "Apple ha perdut un visionari i un geni creatiu, i el món ha perdut un ésser humà increïble. Aquells que hem tingut la sort de conèixer i treballar amb l'Steve hem perdut un estimat amic i un mentor. L'Steve deixa darrere seu una empresa que només ell podria haver construït, i el seu esperit sempre serà la base d'Apple".

Jobs se'n va havent viscut durant anys en un estat de salut molt delicat. L'any 2004 li van diagnosticar un càncer de pàncrees i el 2009 va ser sotmès a un transplantament de fetge. Tot i les seves puntuals aparicions en públic, el seu estat de salut era fràgil. En conseqüència, el passat 25 d'agost Jobs renunciava per carta al càrrec de conseller delegat d'Apple. Les regnes de la companyia les va agafar qui fins llavors havia sigut la seva mà dreta, Tim Cook, que assumia així la difícil tasca de mantenir la companyia com la més valuosa dels Estats Units.

"Sempre he dit que si arribava el dia en què no podia atendre les meves obligacions i expectatives com a conseller delegat d'Apple, seria el primer a fer-vos-ho saber. Desafortunadament, el dia ha arribat", declarava Jobs a la missiva en què anunciava la seva dimissió bo i mantenint-se com a president.

Innovador de la indústria informàtica

Nascut el 24 de febrer de 1955 a San Francisco (Califòrnia, EUA), Steve Paul Jobs va revolucionar el món dels ordinadors amb el llançament del Macintosh i al segle XXI, la indústria de consum amb tres dels aparells electrònics més reeixits de la història: l'iPod, l'iPhone i l'iPad. Cofundador i president d'Apple Computer, va ser un dels grans innovadors en la indústria informàtica i ja als anys 70 va ajudar a la popularització de l'ordinador personal.

Després de tenir problemes amb la cúpula directiva de l'empresa que ell mateix va fundar, Jobs va ser acomiadat d'Apple Computer el 1985, però va tornar a la companyia el 1997, i en va ser director executiu fins que va renunciar, l'agost passat.

stats