SOCIETAT
Societat 19/03/2012

El TSJC ordena repetir el judici del cas Tous

No veu prou justificada la decisió del tribunal popular i ordena repetir el judici. El jurat va absoldre el gendre de la família de joiers perquè va considerar que va actuar en legítima defensa quan va matar un lladre

Laura Díaz-roig
1 min
El judici del cas Tous / JORDI PIZARRO

BarcelonaLa sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat el veredicte del jurat popular del cas Tous, que va absoldre el gendre de la coneguda família de joiers, Lluís Corominas, del delicte d'homicidi perquè va considerar que va actuar en legítima defensa quan va matar un lladre que volia entrar a la finca. El TSJC ha donat la raó en part a l'acusació particular i el ministeri fiscal i ordena repetir el judici, que es farà amb un altre tribunal popular.

El TSJC troba que el veredicte del jurat no va ser prou justificat. Creu que les causes per les quals el van absoldre –por insuperable i el fet que es pensés que l'anaven a atacar– estan motivades "de forma insuficient i/o arbitrària", per la qual cosa "l'acusat hauria de veure's enfrontat a la responsabilitat penal derivada del delicte d'homicidi".

Aquesta sentència pot ser recorreguda davant el Tribunal Suprem.

Coromines va ser absolt de l'homicidi d'un lladre que suposadament havia entrat a robar a casa dels joiers i va ser condemnat al pagament de 310.000 euros d'indemnització.

El cas Tous va reobrir el debat sobre els tribunals populars. En el mateix moment en què es va conèixer el veredicte exculpatori del gendre dels Tous diverses veus van apuntar que amb un tribunal tècnic no hauria estat absolt. De fet, ni els mateixos integrants del jurat van prendre la decisió per unanimitat. Tres van votar-hi en contra i fins i tot un es va negar a firmar l'acta.

stats