Societat 25/10/2012

Tenir l'ESO i no dur xandall ni sandàlies: els nous requisits per als taxistes de Madrid

Una nova ordenança aprovada pel govern d'Ana Botella obligarà a tenir el títol de graduat en Secundària els nous taxistes, així com a dur mitjons i no usar roba esportiva o samarretes sense mànigues

Efe / Ara
2 min
Taxis de Madrid / THINKSTOCK

MadridEls futurs taxistes de Madrid hauran d'haver acabat els seus estudis de l'ESO i tenir el títol de graduat en Secundària, d'acord amb la nova ordenança reguladora del taxi, aprovada aquest dijous com a projecte pel govern de la ciutat. A més, segons ha dit l'alcaldessa de la ciutat, Ana Botella, en roda de premsa, en l'ordenança s'inclouen també alguns "consells" sobre una "correcció lògica" en el vestit i la higiene dels taxistes, ja que "moltes vegades ", ha dit, "la primera cara" que veuen els turistes en arribar a la ciutat és la del conductor que els porta al seu hotel.

Així, l'ordenança va més enllà de l'anterior, vigent des del 1980, que obligava els taxistes a comptar amb un certificat de bona conducta expedit per l'Ajuntament, a no haver comès cap delicte els dos anys previs a la petició de la llicència i a no tenir malalties infectocontagioses, com la sida o la tuberculosi. La nova norma manté aquest darrer punt però a més incorpora l'exigència educativa –per a les noves llicències i també les renovacions– i l'estètica.

Així, de l'exigència que tinguessin cura de la seva higiene personal i de la seva indumentària, es passa a la prohibició expressa de "la utilització de roba i calçat esportiu i de bany, així com els pantalons curts, samarretes sense mànigues i sandàlies", i a l'obligació de dur mitjons. Si no es compleix, els taxistes podrien rebre multes de fins a 300 euros i ser castigats amb la suspensió de l'activitat fins a 15 dies.

Canvis també en els vehicles

El projecte d'ordenança, que encara ha de ser aprovat pel ple i que substituiria l'actual després de 22 anys de vigència, també inclou altres novetats referides als vehicles, com límits màxims d'emissions de diòxid de carboni (CO2) i diòxid de nitrogen (NOx), encara que amb una implantació gradual. Els cotxes, que podran ser de més de cinc places i cobrar un suplement a partir de l'ocupació del cinquè passatger, no podran portar publicitat exterior, encara que sí interior, en aquest cas havent demanat prèviament una autorització.

stats