Teresa Romero i el seu marit ultimen tres accions legals contra la gestió de l'Ebola

El matrimoni carregarà judicialment contra el sacrifici d'Excalibur, el conseller de Sanitat de Madrid i els defectes en l'aplicació dels protocols a l'Estat

La auxiliar d'infermeria Teresa Romero, que s'ha curat de la infecció pel virus de l'Ebola i el seu marit, Javier Limón, tiraran endavant en els pròxims dies sobre tres accions legals. Una d'aquestes anirà dirigida a reclamar una indemnització a la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid pel sacrifici del seu gos Excalibur, segons ha explicat un dels seus advocats, Nicolás Marchal.

Una altra de les accions serà en una demanda contra el conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Javier Rodríguez, per vulneració del dret a l'honor i a la pròpia imatge. Cal recordar que Rodríguez va acusar Romero d'haver amagat informació sobre el seu estat de salut, unes afirmacions per les quals després va demanar disculpes.

La tercera de les accions se centrarà en els defectes a l'hora d'aplicar els protocols per atendre els infectats pel virus de l'Ebola a l'Estat, en aspectes com la dotació de recursos humans i materials i la formació del personal.

Marchal ha recordat que e l Jutjat d'Instrucció número 21 de Madrid ha obert diligències prèvies per la possible existència d'una infracció penal, després d'admetre a tràmit una denúncia presentada per quinze metges del Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital La Paz de Madrid per les mesures adoptades contra l'Ebola.

El lletrat ha explicat que les accions legals estan pendents que Romero surti de l'hospital i pugui aportar informació "de primera mà" sobre els fets. L'auxiliar rebrà l'alta aquest dimecres al matí, després d'un mes de lluita contra la malaltia.