Societat 08/10/2014

El gos Excalibur ja ha sigut sacrificat

La Comunitat de Madrid confirma la mort del gos de la infermera infectada amb Ebola i que serà incinerat

Europa Press
2 min
El gos al balcó del domicili de la infermera que té Ebola

MadridExcalibur, el gos de Teresa Romero, l'auxiliar d'infermeria contagiada d'Ebola, ja ha estat sacrificat, han informat a Europa Press fonts de la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid. L'animal serà portat a una incineradora de Paracuellos del Jarama.

Han estat membres del laboratori de Seguretat Biològica de la Facultat de Veterinària de la Universitat Complutense de Madrid (UCM) els que s'han encarregat de dur a terme el sacrifici de l'animal, "que no ha patit".

A les 18.27 hores ha sortit el furgó amb el cadàver, la qual cosa ha provocat l'empipament dels concentrats a les portes que s'oposaven al sacrifici. Entre crits d'"assassins" i un altre tipus d'insults, la furgoneta ha abandonat el lloc mentre els manifestants seguien cridant i criticant la decisió.

Des que dimarts es conegués que la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid sacrificaria l'animal per evitar el risc de contagi, més de 300.000 persones han signat a les xarxes socials per intentar frenar-ho.

De fet, durant tot el dia, a les portes de la urbanització s'han concentrat desenes de persones que pretenien impedir el pas del furgó que s'emportés al gos. Al migdia s'ha viscut un dels moments de més tensió quan una trentena d'agents, entre policia local i nacional, han començat a dissuadir a les persones concentrades.

Hi ha hagut càrregues, segons els testimonis, i una dona ha hagut de ser traslladada en ambulància després de resultar ferida lleu.

La Conselleria de Sanitat justificava la decisió del sacrifici ahir que el gos estava en l'habitatge en "estret i permanent" contacte amb la pacient afectada pel virus i, d'acord amb les troballes científiques disponibles, "suposa un possible risc de transmissió de la malaltia a l'home".

Aquest matí el Tribunal Superior de Justícia de Madrid informava que el Jutjat del Contenciós-Administratiu nombre 1 de Madrid havia autoritzat a la Conselleria de Sanitat a entrar en l'habitatge de la infermera contagiada per agafar el gos i sacrificar-lo.

El permís judicial es produeix després que dimarts el marit de l'auxiliar sanitària es negués a permetre que s'entrés en el seu habitatge, atès que la seva mascota és un més de la família, i va cedir temporalment la custòdia de Excalibur a una protectora anima, Mascoteros Solidarios, que no ha pogut evitar el sacrifici.

stats