Societat 08/10/2014

El conseller de Sanitat de Madrid acusa l'auxiliar amb Ebola d'haver mentit sobre el seu estat de salut

Assegura que va "ocultar" informació al seu metge de capçalera

Ara
1 min
La ministra Ana Mato dilluns amb el conseller de Salut de la Comunitat de Madrid (esquerra) i el gerent de l'Hospital La Paz-Carlos III. EFE

MadridEl conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Javier Rodríguez, ha acusat aquest dimecres l'auxiliar d'infermeria contagiada per Ebola d'"ocultar" informació sobre el seu estat de salut al seu metge de capçalera. En una compareixença a la Comissió de Sanitat de l'Assemblea de Madrid, ha dit que l'auxiliar "podria haver estat mentint" sobre la seva febre i no haver superat els 38,6 graus que marca el protocol.

Rodríguez ha posat en dubte la credibilitat de la contagiada per Ebola, perquè, després d'haver negat haver comès "cap tipus d'alteració dels protocols", "avui ha reconegut al seu metge que probablement va cometre un error", perquè en desvestir-se un guant va tenir contacte directament amb la seva cara.

"Fins ara ho havia negat sempre. A més, tampoc va informar el seu metge d'atenció primària quan el va visitar que havia estat una persona que havia estat tractant un pacient que havia estat contagiat d'Ebola", ha afegit el conseller de Sanitat de Madrid.

stats