Societat 05/11/2014

Teresa Romero parlarà en sortir del Carlos III, però es desmarca de la roda de premsa oficial

L'auxiliar d'infermeria llegirà un comunicat davant dels mitjans a les 13.30h. Tot i l'hospital haver-li ofert comparèixer al costat de l'equip mèdic, prefereix atendre els mitjans per separat i sense preguntes

Mariona Ferrer I Fornells
2 min

MadridDesprés d'estar ingressada a l'hospital Carlos III de Madrid des del passat 6 d'octubre, Teresa Romero rep aquest dimecres l'alta hospitalària. L'equip mèdic en ple -inclosos zeladors i personal de neteja- ho ha volgut celebrar en una macro roda de premsa a primera hora al centre sanitari. Romero ha decidit, però, no participar de la compareixença oficial davant dels mitjans i ha convocat altra roda de premsa -sense preguntes- per a les 13.30h. No està clar encara on tindrà lloc. Si bé dins de les instal·lacions o bé ja a les portes de l'hospital.

"En un principi la pacient no volia comparèixer però sembla que posteriorment ha decidit llegir un comunicat sense participar en aquesta reunió", ha aclarit el director gerent del centre, Rafel Pérez Santamarina. "Són coses personals de la pacient", ha afegit. El director gerent ha argumentat que, vist que la pacient no volia comparèixer quan se li va oferir, els va sembla oportú convocar la roda de premsa oficial que s'ha celebrat aquest matí.

Santamarina també ha aclarit que, a diferència del que havien comentat fonts de la família de Romero a alguns mitjans, cap membre de l'equip mèdic li ha recomanat que no respongui preguntes.

25 dies d'aïllament, un mes d'ingrés

Dissabte passat, entorn de les 17.00 hores, Romero va abandonar l'habitació d'aïllament de la sisena planta en la qual es trobava des del passat 6 d'octubre, quan es va confirmar el positiu per Ebola. Les últimes proves van mostrar resultats negatius dels fluids corporals de la pacient, i va ser traslladada a una habitació convencional per continuar en observació rutinària.

L'equip mèdic que tracta l'auxiliar d'infermeria Teresa Romero anunciava el passat 21 d'octubre que la pacient havia superat la infecció, després de realitzar-li amb un marge de 48 hores dues proves PCR en sang amb resultat negatiu. L'auxiliar d'infermeria va atendre a l'Hospital Carlos III-La Paz el missioner Manuel García Viejo, que moriria a causa de la malaltia el 26 de setembre

stats