Dos veïns de Palma que van evitar, per atzar, l'atemptat de Tunis: "En lloc de fer l'excursió del museu en vam fer una altra de compres"

Sergio Martín i Teresa Pizá viatjaven al 'Costa Fascinosa', el mateix creuer de la parella de jubilats catalans morts en l'atemptat

El 'Costa Fascinosa', el creuer en el qual viatjaven els turistes catalans assassinats en l'atemptat jihadista del museu del Bardo de Tunis, ha atracat a primera hora d'aquest matí de divendres a Palma, procedent de Tunis.

Sergio Martín i Teresa Pizá són dos palmesans que feien el creuer i, malgrat que no van viure la tragèdia en primera persona, la van patir de prop. "En lloc de fer l'excursió del museu vam decidir fer-ne una altra de compres", ha afirmat Martín, que ha explicat que la informació més propera que tenien respecte dels fets era la d'un turista espanyol que els havia dit que "havia estat al museu deu minuts abans que succeís l'atemptat".

"Ens van informar de l'atemptat quan ja érem al vaixell. Al creuer ens van avisar que es cancel·laven totes les excursions i que tothom havia de tornar a bord perquè hi havia hagut un atemptat. Després van suspendre les activitats del creuer i ens van convidar a copes", ha explicat Pizá.

Els dos han afirmat que en el viatge de tornada fins a Palma ha regnat "l'apatia" a bord del 'Costa Fascinosa'. "Hi havia silenci. No et diré tristesa, però sí apatia", han subratllat.

Pizá ha destacat que no tornaria a Tunis. Per la seva banda, Martín ha apuntat que tenia pensat anar a Egipte, però que s'ho repensarà.

El matrimoni català mort en l'atemptat va perdre el creuer a Barcelona i el va agafar a Palma

El matrimoni de jubilats catalans que va morir en l'atemptat, Antoni Cirera i Dolors Sánchez, va perdre el creuer 'Costa Fascinosa' a Barcelona i va haver de viatjar fins a Palma en avió per embarcar-s'hi. Així ho ha explicat Pedro Gil, un maleter de la naviliera que els va acompanyar fins a les portes del creuer.

"Van perdre el vaixell a Barcelona i van venir aquí a agafar-lo. Jo els vaig esperar a la terminal i els vaig acompanyar fins al vaixell", ha assenyalat.

"És una pena. Acompanyes les persones, hi parles i després no tornen. Era el seu primer viatge. Que acabi així és una pena", ha afegit.

Més continguts de