Societat 19/03/2015

El matrimoni català assassinat a Tunis feia un creuer regalat pels fills per celebrar "els 50 anys de casats"

La notícia trasbalsa el veïnat del Camp de l'Arpa, que s'ha llevat envoltat de periodistes i sense temps per assimilar-la

Acn
2 min
La finca on vivia el matrimoni de jubilats catalans a Tunis / ACN

BarcelonaEl matrimoni de jubilats catalans assassinats en l'atemptat terrorista de Tunis viatjava en un creuer 'Splendia' de la companyia MSC regalat pels seus dos fills, segons ha relatat un veí, perquè celebressin "els 50 anys de casats". La comunitat de veïns de l'edifici on residien al carrer Conca de Barcelona s'ha llevat aquest dijous descol·locada per la presència de periodistes que volien saber coses dels desapareguts. Sense temps per assimilar la notícia, un d'ells ha trencat el plor recordant que eren "molt bona gent" i antics inquilins de l'edifici, des de fa 45 anys. Una altra veïna n'ha subratllat la vitalitat: "Encara tenien moltes ganes de viure". La majoria prefereix no parlar "per respecte a la família".

Antoni Cirera, de 75 anys, i Dolors Sánchez, de 73 anys, vivien al número 21 del carrer Conca, un edifici situat molt a prop de l'hospital Sant Pau i de l'estació de metro de Camp de l'Arpa.

La seva comunitat de veïns s'ha llevat aquest dijous al matí descol·locada per la notícia i per les trucades a la porta dels periodistes, que preguntaven detalls dels dos desapareguts en l'atemptat terrorista de Tunis.

La majoria ha preferit no obrir la porta o obrir-la per informar que no pensaven dir res per respecte a la família. Tres d'ells sí que han decidit parlar. Defineixen les víctimes, que vivien amb un nét en edat universitària, com una parella de "bona gent", veïns de tota la vida, des de fa 45 anys.

Expliquen que marxaven a caminar contínuament i que eren estimats entre els inquilins que porten més anys a la finca. Quan la seva gossa de cacera –ell ha caçat "tota la vida"– va patir un accident a l'ascensor, "tots ens acostàvem per veure com millorava".

Segons expliquen, havien marxat de creuer perquè els seus fills, residents a Tortosa, els havien fet aquest regal perquè celebressin els seus 50 anys de casats.

stats