Publicitat
Publicitat

MEDI AMBIENT

Vehicles elèctrics gratuïts per fomentar-ne el consum

Santa Perpètua de Mogoda cedeix cotxes a voluntaris

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha impulsat un innovador i pioner programa sobre el vehicle elèctric que consisteix en la cessió gratuïta d’una àmplia gamma d’aquest tipus de vehicle a empreses, comerços i particulars de l’entorn industrial de la Riera de Caldes que s’ofereixin voluntaris. L’objectiu de la iniciativa és fomentar la mobilitat elèctrica entre la ciutadania i la indústria de la zona, així com sensibilitzar sobre els seus avantatges, amb l’estalvi econòmic i la disminució de la contaminació al capdavant.

Es tracta d’una prova pilot a l’Estat que, amb el nom 5.000 km Electric Experiences, comptarà amb la cessió de cotxes, furgonetes, motos, bicicletes i vehicles industrials per sumar entre tots els voluntaris 5.000 quilòmetres en vehicles elèctrics. “Volem que el ciutadà provi el vehicle i es tregui les pors”, afirma Encarna Duque, responsable del vehicle elèctric i de mobilitat de la Riera de Caldes de l’Ajuntament de Santa Perpètua. El fet que aquesta iniciativa es faci en aquest municipi no és una casualitat, ja que hi ha el Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE), inaugurat l’any 2013.

100 peticions

Els consistoris de Santa Perpètua i de la resta de poblacions que conformen la Riera de Caldes van iniciar una campanya informativa sobre la iniciativa a la població i a les 6.000 empreses de la zona. En tan sols una setmana van rebre més de 100 peticions de voluntaris. “El 80% dels meus clients no estan situats a més de 15 quilòmetres de distància de l’empresa i el cost d’un trajecte curt en un vehicle elèctric és més barat que amb un de combustió”, assegura Sebas Nogales, gerent de Spumas 96 SL, empresa situada a Polinyà que provarà una furgoneta elèctrica del programa pensant en el futur. “Em prenc la prova com una oportunitat per decidir si el pròxim cotxe que em compri serà elèctric”, conclou Nogales.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de