Societat 22/05/2018

Acord per reduir l'IVA de les persones dependents al 4%

Segons la patronal de les residències d'avis, la mesura beneficiarà 15.000 usuaris a Catalunya amb un estalvi d'uns 100 euros mensuals

Ara
1 min
Salut i Serveis Socials volen implantar un nou model d’atenció sanitària integrada a les persones grans que viuen en residències.

BarcelonaLes persones amb un grau de dependència reconegut que tenen una prestació econòmica vinculada a un servei (PEVS) fins ara havien de pagar un IVA del 10%. Però un acord polític permetrà, en principi, que els usuaris que disposen d'una PEVS amb un finançament públic mínim del 10% passin a pagar un IVA del 4%. Aquest IVA reduït només s'aplicava a la PEVS que tenia un finançament públic mínim del 75%, tot i que el PDECat ha presentat una esmena als pressupostos generals de l'Estat per aconseguir aquesta rebaixa, que té el suport del PP.

Ara bé, la petició que havia fet l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) –la patronal majoritària de les residències d'avis– amb el Círculo Empresarial de Atención a las Personas, demanava que l'IVA fos del 4% per a tots els serveis de les persones dependents, cosa que de moment no s'ha assolit. L'ACRA ha calculat que la mesura vinculada amb els pressupostos de l'Estat beneficiarà gairebé 15.000 usuaris a Catalunya. L'IVA del 4% suposarà un estalvi d'uns 100 euros mensuals per persona; per tant, de mitjana, uns 1.200 euros anuals menys.

stats