Societat 05/08/2014

Activada la prealerta de l'Inuncat per la previsió de tempestes al nord de Catalunya i les comarques centrals

Les precipitacions poden superar els 20 litres per metre quadrat en mitja hora i anar acompanyades de tempesta i calamarsa

Agències
1 min

BarcelonaProtecció Civil de la Generalitat ha activat la prealerta del pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat) davant la previsió d'intenses pluges a partir de la tarda d'aquest dimarts al nord de Catalunya i les comarques centrals. Segons ha informat en un comunicat Protecció Civil, les precipitacions poden superar els 20 litres per metre quadrat en mitja hora i podran anar acompanyades de tempesta i calamarsa. Seran especialment rellevants a les comarques de la Selva, la Garrotxa, el Ripollès (Girona) i Osona (Barcelona), encara que també poden afectar l'interior de Tarragona i Barcelona.

Davant la previsió de xàfecs, Protecció Civil de la Generalitat recomana revisar que els embornals i desaigües estiguin nets de fulles o materials que impedeixin el desguàs correcte. També cal comprovar que la bateria del telèfon mòbil estigui ben carregada, per si cal demanar ajuda. D'altra banda, es demana molta precaució a la ciutadania a prop de lleres, rius i guals i en totes les activitats previstes a zones de muntanya i a l'aire lliure a les zones de risc de fortes pluges.

stats