Societat 21/05/2012

Activada la prealerta de l'Infocat per risc d'incendi a les Terres de l'Ebre

Protecció Civil demana molta precaució i no fer crema de residus ni barbacoes, entre altres pràctiques de risc

Acn
2 min

BarcelonaLa Direcció General de Protecció Civil ha activat la prealerta del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat) a les comarques del Montsià, el Baix Ebre, la Terra Alta, la Ribera d'Ebre i el Baix Camp. A més, com a mesura preventiva, segueixen anul·lades les autoritzacions per dur a terme activitats amb risc d'incendi forestal.

Entre altres recomanacions, Protecció Civil demana no llençar burilles enceses ni llumins o fer focs artificials, encara que sigui en camp ras o en terrenys agrícoles. D'altra banda, recomana no fer servir barbacoes que no estiguin autoritzades i que, en tot cas, siguin d'obra i amb mataguspires. També està prohibit fer cremes de residus al jardí per portar-los a l'abocador i triturar-los per fer-ne compost, abandonar escombraries o deixalles al bosc, i cal eliminar les branques que toquin la façana i tenir a punt eines bàsiques contra incendis i alguna reserva d'aigua.

Aquest dilluns, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per ratxes superiors als 90 km/h al sud de Catalunya, tot i que en casos puntuals (Montsià, Baix Ebre i Baix Camp) la velocitat del vent de component nord i oest pot augmentar per sobre el llindar dels 126 km/h.

Els Bombers de la Generalitat van donar per extingit aquest diumenge a la tarda l'incendi de Rasquera (Ribera d'Ebre) que va començar dimarts passat i ha arrasat 3.000 hectàrees de vegetació a la serra de Cardós, amb els municipis de Rasquera i el Perelló (Baix Ebre) com els més afectats. Un cop revisat tot el perímetre i remullada la zona interior, els Bombers de la Generalitat van retirar els efectius que hi treballaven, tot i que hi ha un dispositiu de vigilància previst per a aquesta jornada amb vols de reconeixement.

stats