Societat 26/11/2014

Activen el protocol sanitari per un possible cas d'Ebola a l'Aragó

Es tracta d'un home de 31 anys que va tornar el 23 de novembre a l'Estat després d'haver passat tres setmanes a Mali i presenta tres dels símptomes que es recullen al protocol de la malaltia

Acn
1 min

BarcelonaEl departament de Sanitat del govern de l'Aragó ha activat aquest dimecres, a les 14.10 h, el protocol sanitari per l'aparició d'un cas sospitós d'Ebola a Montsó. Es tracta d'un home de 31 anys que va tornar el 23 de novembre passat a l'Estat després d'haver passat tres setmanes a Mali, inclosa la capital, Bamako. L'individu s'ha trobat malament aquest dimecres, i s'ha posat en contacte amb el centre de salut de Montsó per explicar que tenia febre alta, mal de gola i mal de cap. Tots tres símptomes es recullen al protocol de l'Ebola, per la qual cosa se l'ha aïllat al domicili per traslladar-lo després a l'Hospital Royo Villanova de Saragossa.

L'Hospital Royo Villanova és el de referència a l'Aragó per a aquesta malaltia. El pacient estarà a la quarta planta, preparada per a situacions d'aquest tipus. Té cinc habitacions de pressió negativa i no acull cap més malalt. El govern aragonès ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat a la població i ha afirmat que la comunitat està preparada per afrontar situacions d'aquest tipus. També recorden que es tracta d'un cas pendent de confirmació analítica.

stats