Societat 14/08/2015

Ada Colau i l'actriu Mercè Montalà donen el tret de sortida a les festes de Gràcia

L'alcaldessa de Barcelona demana que les celebracions "siguin lliures d'agressions masclistes"

Martí Gelabert
2 min
Mercè Montalà, durant el pregó de les festes de Gràcia, amb Ada Colau / MANOLO GARCÍA

Barcelona"Pregono als quatre vents que a la gent de Gràcia els va la marxa, i porten ballant, amb algun període de descans, des del 1817". Així, l'actriu Mercè Montalà ha donat inici aquest divendres a la tarda a les festes de Gràcia amb el tradicional pregó. L'ha acompanyat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha assegurat que "és un honor ser per primer cop com a alcaldessa" en aquestes festes i ha agraït "l'esforç col·lectiu enorme dels veïns i veïnes". Colau també ha demanat que tothom "es coresponsabilitzi". A més a més, ha fet esment de les dones assassinades aquestes últimes setmanes i ha instat a fer que aquestes festes "siguin lliures d'agressions masclistes".

Montalà, veïna del barri, també ha recordat diversos indrets simbòlics del districte. A més a més, ha destacat que "els veïns de Gràcia són i som imparables".

La presidenta de la Fundació Festa Major, Carla Carbonell, ha demanat, sobretot, respecte als guarniments i als treballadors dels carrers. El president del districte, Gerard Ardanuy, ha dit que "és una festa que inclou a tothom" i ha instat la gent a treballar per continuar fent que la "la festa i la vila de Gràcia sigui la capital de Catalunya".

El regidor de Gràcia, Raimundo Viejo, ha recordat que s'ha fet un recorregut molt llarg durant tot l'any, i ha agraït la presència i l'emoció dels assistents a les festes. "És una festa que ha de ser inclusiva", ha recordat, i en la mateixa línia que Carbonell, ha demanat que sigui respectuosa amb els guarnits. "Té un valor simbòlic enorme", ha destacat.

Al pregó hi han acudit els treballadors de Movistar que protesten contra les seves condicions de treball.

stats