HABITATGE
Societat 09/06/2018

Ada Colau insta Sánchez i Torra a regular "amb urgència" el lloguer

L'alcaldessa inaugura l'exposició sobre els habitatges modulars APROP, destinats a lloguer social

Efe
2 min
L'alcaldessa Colau visita l'exposició sobre els nous pisos modulars APROP

BarcelonaL'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat aquest dissabte als governs de Pedro Sánchez i Quim Torra una regulació "urgent" de la llei d'arrendaments urbans (LAU) durant la inauguració de l'exposició sobre allotjaments de proximitat provisionals (APROP). Durant la presentació d'APROP, un mètode de construcció innovador d'habitatges modulars que s'usaran a Barcelona com a pisos socials provisionals, Colau ha instat Pedro Sánchez i Quim Torra a "recuperar immediatament" la capacitat d'inversió en habitatge i a materialitzar una reforma legal que "controli" la pujada dels lloguers.

"Des de l'inici del mandat hem dit que hi ha una emergència habitacional i durant dècades no s'ha fet la feina que havia de fer-se", ha criticat l'alcaldessa, que ha assegurat que l'Ajuntament de Barcelona està "sol" en la inversió d'habitatges públics. "Per cada 100 euros que hi posa l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat hi posa 23 euros i l'Estat només 10", ha lamentat Colau, i ha insistit en la necessitat que "totes les administracions assumeixin la seva responsabilitat".

"Necessitem més pressupost perquè la demanda és alta", ha afirmat Colau, que ha sostingut que durant les primeres reunions que mantingui amb Torra i amb Sánchez aquesta serà la seva prioritat, la modificació de la LAU per evitar les pujades "abusives" dels lloguers i més pressupost per poder fer allotjaments públics.

Colau ha convidat Sánchez i Torra a visitar l'exposició dels nous pisos modulars, ubicada entre els carrers Badajoz i Àvila, en el districte 22@, al costat del Museu del Disseny, i que estarà oberta al públic fins al 29 de juliol de 16.00 h a 20.00 h dimecres i dijous, i divendres, dissabte i diumenge, de 10.00 h a 20.00 h.

Pisos modulars

L'Ajuntament de Barcelona ha projectat construir tres nous edificis APROP, de pisos fets en mòduls de fabricació industrial, de manera que en pocs mesos es poden construir centenars d'aquests pisos i ubicar-los temporalment en solars que no tenen un ús immediat assignat, segons ha explicat la tinent d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz.

Per poder optar a aquesta mena d'habitatge se seguiran els requisits de les persones apuntades en el Registre General d'Habitatge de Barcelona, així com aquelles persones que pateixin situacions de vulnerabilitat i tinguin accés limitat a un habitatge.

Els habitatges de lloguer tindran un preu al voltant de 250 euros al mes per allotjament, encara que en funció dels perfils dels demandants podrà calcular-se una quota "proporcional" a la seva situació, ha matisat Ortiz.

stats