Societat 12/02/2013

Ada Colau: "La pressió ciutadana ha aconseguit que la majoria absoluta del PP rectifiqui"

La portaveu de la PAH diu que la d'aquest dimarts només ha estat "una batalla" i alerta que ara comença la tramitació

Acn
2 min
Ada Colau somriu durant el debat al Congrés / EFE

BarcelonaLa portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Ada Colau, ha expressat aquest dimarts al vespre la seva satisfacció davant els mitjans de comunicació perquè finalment "la pressió ciutadana ha aconseguit que la majoria absoluta del PP rectifiqui i accepti votar a favor de la tramitació". És per això que Colau ha dit que "ens hem de donar l'enhorabona perquè, un cop més, la mobilització ciutadana ha demostrat que sí que es pot".

Per Ada Colau, la d'aquest dimarts "ha estat una tarda d'emocions" perquè des de la plataforma pensaven que "avui es bloquejaria la democràcia" amb l'impediment de la tramitació d'una iniciativa que comptava amb el consens d'una àmplia majoria de la població.

Ada Colau ha insistit que "estem realment satisfets de veure que la mobilització serveix" però ha volgut recordar que s'ha de seguir treballant perquè "això només és una batalla". Segons l'activista, ara s'obre la tramitació i "hem de defensar que no hi hagi cap reducció i no es perverteixi la nostra iniciativa".

Així mateix, ha exigit que es respectin les tres mesures incloses en el text de la iniciativa legislativa popular, és a dir, la dació en pagament retroactiva, la moratòria d'habitatge habitual i el lloguer social dels habitatges buits de les entitats financeres. "Sempre hem dit que són mesures de mínims per a la vida digna de les persones", ha remarcat l'activista.

D'altra banda, la portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha volgut recordar la parella de jubilats de Calvià que s'ha suïcidat aquest dimarts després de saber que serien desnonats i ha advertit que "no podem esperar més, realment és urgent i aquestes mesures han de prosperar de forma immediata".

Finalment, ha sentenciat que "no acceptarem rebaixes i per això fem una crida a la ciutadania per tal que aquest dissabte surti de manera massiva a les manifestacions convocades en més de 40 ciutats de tot l'Estat".

stats