Societat 07/05/2018

Agbar denuncia l'Aliança contra la Pobresa Energètica per haver ocupat una oficina durant hores

L'entitat lamenta que per primera vegada una companyia pren mesures legals contra una de les seves accions

Pau Esparch
2 min
L'APE ha anunciat la denúncia d'Agbar davant l'oficina on es va fer l'acció de finals de febrer

BarcelonaAigües de Barcelona, Agbar, ha denunciat tres membres de l'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) per haver ocupat una oficina de la companyia durant unes hores el 27 de febrer passat. L'entitat hi feia una acció "absolutament pacífica" per reclamar la condonació del deute a diverses famílies que no havien pagat les factures de l'aigua. "10 dies després, Agbar va acceptar gairebé totes les nostres demandes perquè va condonar el deute a les famílies", ha explicat la portaveu de l'APE, Maria Campuzano. Però, al mateix temps, l'entitat també va saber que la companyia els havia denunciat per l'acció de finals de febrer.

Campuzano ha lamentat que per primera vegada una empresa energètica hagi pres mesures legals contra una de les seves accions. "Demanem a Agbar que recapaciti sobre l'actitud repressiva. No ens aconseguirà fer por", ha afegit. La portaveu de l'APE també ha recriminat a la companyia que presentés, directament o indirectament, uns recursos per impedir la multiconsulta del govern d'Ada Colau que volia preguntar, entre altres coses, sobre la municipalització de l'aigua. Per això Campuzano ha assegurat: "Agbar pretén aturar l'organització ciutadana. No va contra les tres persones denunciades, sinó contra el moviment".

Un portaveu de la companyia ha defensat que es va presentar una denúncia contra l'ocupació "fins a la una de la matinada" de l'oficina del carrer Consell de Cent número 396 de Barcelona. "Quan s'acostava l'hora del tancament de l'oficina, es va demanar que abandonessin el local perquè ja havien obtingut el compromís de la condonació del deute", ha argumentat Agbar. Ha destacat que els membres de l'APE no van marxar de l'oficina fins que van arribar els Mossos d'Esquadra i ha apuntat que els treballadors responsables de l'establiment van haver d'allargar la seva jornada laboral a causa de l'ocupació.

stats