Societat 02/10/2020

L'Agència Europea del Medicament revisarà l'ús del remdesivir per tractar el covid-19

El regulador ha d'investigar si hi ha relació entre l'administració del fàrmac i lesions renals

Ara
1 min
L'Aemps considera que el remdesivir ha demostrat la seva eficàcia i seguretat com a tractament contra el covid / CRISTINA CALDERER

BarcelonaL'Agència Europea del Medicament ha anunciat aquest divendres que el seu comitè de seguretat està revisant els informes de lesions renals agudes en alguns pacients amb covid-19 als quals s'havia administrat el remdesivir, un fàrmac de la companyia nord-americana Gilead Sciences Inc que va ser autoritzat a principis de juliol per al seu ús compassiu en l'àmbit de la Unió Europea i, amb anterioritat, als Estats Units.

L'Agència ha assegurat que encara no s'ha pogut demostrar si hi ha una relació causal entre l'ús del remdesivir i alguns informes de lesions renals agudes. En tot cas, el seu comitè revisaria totes les dades disponibles per esbrinar-ho. El tractament, un dels primers a escurçar el temps de recuperació en pacients amb coronavirus, ja va despertar suspicàcies i va ser causa d'estudis contradictoris.

El remdesivir és un antiviral que es va desenvolupar per tractar el virus de l'Ebola però que, segons alguns estudis inicials, s'havia mostrat efectiu per al tractament del covid-19, en especial per a casos greus. Segons l'estudi de l'Institut

els Estats Units compressin bona part de les reserves

article a The Lancet abordava els efectes en 237 pacients crítics i les conclusions és que el fàrmac no era gens efectiu.

stats