Violència sexual

El fals vistaire d'equips de futbol que agredia sexualment menors

Un jutge envia provisionalment a la presó el detingut per tocaments a dos menors

3 min
Detenció d'un home, en una imatge facilitada pels Mossos d'Esquadra.

BarcelonaAnava pels parcs i pels carrers de l'àrea metropolitana observant nens que jugaven a pilota. S'hi acostava i els deia que se'ls donava molt bé, que tenien futur i que ell els podria donar una oportunitat. Es presentava com un vistaire d'equips de futbol importants de Barcelona i ensenyava als pares dels nens molta documentació perquè hi confiessin: títol de massatgista, de fisioterapeuta, d'entrenador de futbol, d'entrenador personal... Ell s'encarregaria d'anar a buscar els nens quan sortissin de l'escola per entrenar-los i posar-los a punt per començar a jugar en un club important. Les víctimes eren famílies amb pocs recursos econòmics i els assegurava que la qualitat del seu fill podria ser una sortida a la situació de vulnerabilitat. Res més lluny de la realitat.

Els Mossos d'Esquadra han detingut l'home, de 60 anys, per tocaments a dos menors de 16 anys, tal com ha avançat El Periódico i ha confirmat l'ARA. L'arrestat ha passat aquest dilluns a disposició d'un jutge de Mollet, que n'ha decretat l'ingrés a presó mentre duri la investigació, sense fiança, per dos delictes d'agressió sexual. Tot ho feia en un local, uns baixos a la Llagosta (Vallès Oriental) on tenia dues habitacions. En una hi havia una llibreria amb volums sobre l'esport, el futbol o manuals per fer massatges a nens. La seva identitat falsa la completava amb pòsters de futbolistes i bufandes esportives penjades per tota l'habitació. A l'altra hi havia matalassos i era on solia fer uns massatges a les víctimes que acabaven en agressions sexuals.

Els Mossos es van presentar al local el 23 d'agost. Va ser ell qui els va obrir la porta i els va deixar passar. A dins, la policia hi va trobar un menor de 16 anys a l'habitació dels matalassos. Era la quarta vegada que hi havia anat en quatre setmanes. El noi els va explicar que l'home, amb l'excusa de fer-li massatges perquè tingués una millor condició física, li havia fet tocaments de caràcter sexual. Els Mossos el van detenir al moment. A l'habitació no només hi havia matalassos: els investigadors hi van localitzar bosses plenes de roba infantil (sobretot banyadors, pantalons curts i botes de futbol) i també manilles, cadenes i collars per a animals.

Dues famílies, dues víctimes

El nen de 16 anys és una de les dues víctimes que els Mossos tenen identificades. Tot va venir de l'avís de dues famílies abans que els seus fills es convertissin en la tercera i la quarta víctima. El 4 d'agost, el responsable d'un club esportiu va trucar als Mossos advertint d'una situació estranya: l'havia trucat el pare d'un nen preguntant si tenien un vistaire de jugadors joves. Concretament, el pare va explicar que un home deia que ho era i havia promès als seus dos fills que si deixaven que fos el seu entrenador personal acabarien jugant al club del responsable esportiu. Fins i tot, s'havia posat en contacte amb els pares per fer-los signar una autorització segons la qual permetien que ell els recollís a casa seva i s’encarregués del seu entrenament.

Pocs dies més tard, els Mossos van saber que uns altres pares havien trucat al mateix club preguntant pel mateix vistaire. Així va començar una investigació que ha permès detenir l'home i que encara no s'ha acabat. La policia sospita que hi ha més menors víctimes del detingut i la recerca continua. A més, l'home no era un desconegut per la policia: ja havia ingressat a presó quatre vegades per delictes relacionats amb abusos sexuals a menors. Ara estava en llibertat després de complir unes quantes condemnes.

stats