Societat 24/10/2016

L'Ajuntament de Barcelona demana suspendre el desallotjament de La nova Rimaia, on hi viuen famílies amb nens

Les famílies i entitats que viuen al bloc de la Ronda Sant Pau de Barcelona han convocat diversos actes de protesta aquest dilluns a la tarda

Ara
2 min
Ocupen l'edifici La Rimaia de la ronda Sant Pau

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha demanat al jutge suspendre el desallotjament de l'edifici de La nova Rimaia, situat al número 12 de la Ronda de Sant Pau, al barri del Raval de Barcelona. Diversos col·lectius van tornar a okupar l'edifici a finals de març, després d'una manifestació. Al bloc s'hi han instal·lat des de la passada primavera diverses famílies amb criatures, un espai de criança infantil, i diverses entitats socials, que hi tenen la seu.

Tement que l'ordre de desallotjament del jutge fos imminent, els col·lectius han convocat diversos actes de protesta aquest dilluns a la tarda davant del bloc, entre ells una marató de concerts.

Més temps per assistir a les famílies

L'Ajuntament ha enviat un escrit al jutjat d'Instrucció 31 de Barcelona, que és qui s'havia fet càrrec del cas, on demana més temps per assistir a les famílies -tres d'elles amb criatures- "en base a la seva situació de greu vulnerabilitat", segons ha explicat el consistori en un comunicat.

La Unitat d’Exclusió Residencial (UCER) de l'Ajuntament, està valorant la situació per activar els recursos dels Serveis Socials i buscar una solució per a les famílies. L'Ajuntament insisteix que La Rimaia es troba "en una de les zones de la ciutat amb més demanda i necessitat d’habitatge".

El consistori assegura que ha intentat negociar des de fa mesos amb la propietat per evitar el desallotjament i "trobar fórmules per ampliar el parc d'habitatge públic a la zona", tot i que ho han rebutjat.

La finca és propietat d'una promotora immobiliària que mai ha aconseguit vendre els pisos. Des de que es va construir el bloc ha estat ocupat cinc vegades més. L'última vegada que va ser desallotjat va ser l'abril del 2015.

stats